Het nieuwe Ambacht Optiek

Na 23 jaar was de winkel hard toe aan een facelift. Het oude interieur was niet meer passend in de huidge tijd en daardoor straalde de winkel niet uit wat ik voor ogen had.

Eind juli dit jaar zijn we begonnen met de voorbereidingen voor een grondige verbouwing. De leegstaande ruimte aan de straatkant is omgebouwd tot 2 separate ruimtes voor screening, oogmetingen, lenscontroles en lensinstructies.

Er is opnieuw geïnvesteerd in nieuwe meetapparatuur zodat we nóg accurater kunnen meten. Tevens meten we op gepaste afstand gescheiden door een glazen wand zodat de gezondheidsrisico’s minimaal zijn.

Het Eyegenius meetsysteem van Hoya controleert de samenwerking tussen je beide ogen

“Met deze nieuwe oogmeetapparatuur is meten niet alleen prettiger voor de klant maar ook voor onszelf”

Pronkstuk in de oogmeetruimteis de natuurstenen waszuil met dispensers voor zeep en desinfectie-alcohol. Zo werken we hygiënisch en veilig, wat zeker in de huidige tijd een must is.

De lange wand in de winkel waar de monturen nog op stalen pinnetjes hingen is vervangen door een industriële presentatie op eiken planken.

De ouderwetse ‘verkooptafeltjes’ hebben plaatsgemaakt voor een hippe boomstamtafel van ruim 4 meter lang zodat er op een ontspannen manier advies gegeven kan worden bij de aankoop van je nieuwe bril.

Waar we vroeger vaak vanuit folders en boekjes informatie gaven over de nieuwste technologie op gebied van brillenglazen of coatings gebruiken we nu een zogenaamd digiboard waarop we op een eenvoudige manier de verschillen kunnen laten zien.

Tevens doet het scherm dienst als meetinstrument om een juiste glasmontage te garanderen.

De toonbank heeft plaatsgemaakt voor een uit staal en eikenhout opgebouwd meubel en doet niet alleen dienst als afrekenpunt. Dit is ook de plek van waaruit we een lekker bakkie schenken en bij gelegenheid misschien ook wel iets sterkers.

Eigenlijk zijn we gewoon super trots op het resultaat en zien we je graag in de winkel.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn