Oogzorg

Zicht in zien

Maatwerk advies
Persoonlijk en vertrouwd
100% tevredenheidsgarantie
Bril compleet vanaf €99,-

Informatie oogzorg

Heeft u last van uw ogen en wilt u een uitgebreide controle van uw ogen? Zijn uw ogen gezond maar wilt u preventief onderzoek laten doen naar uw ogen? Draagt u contactlenzen en wilt u advies over de mogelijkheden? Dan bent u bij Ambacht Optiek aan het juiste adres.

Met meer dan 60 jaar ervaring bieden wij de mogelijkheid voor onderzoek van de visuele functies. Vanzelfsprekend beginnen we met een persoonlijke kennismaking, een inventarisatie van uw wensen, eventuele kijk-klachten en een uitgebreide anamnese.

Oogmeting

Ook hier zijn wij gespecialiseerd in maatwerk. Met behulp van letters en afbeeldingen wordt vastgesteld wat je ziet zonder of met bestaande bril. Het belangrijkste onderdeel van de oogmeting is het vaststellen van de juiste sterkte waarmee maximaal zicht wordt behaald. Vanzelfsprekend kun je hierbij rekenen op persoonlijke aandacht, geduld en vakmanschap. Doordat wij hebben geïnvesteerd in een optimalisatie van de meetruimte, kun je nog beter bediend worden.

Zowel jong en oud zijn welkom bij Ambacht Optiek met hun oogklachten.

Spleetlamponderzoek

Om mogelijke abnormaliteiten vast te stellen wordt gebruik gemaakt van een speciale biomicroscoop. Met dit instrument bekijken we het voorsegment van het oog. Onderdelen zoals de traanfilm, het hoornvlies, de voorste oogkamer, de iris en de ooglens kunnen hiermee bekeken worden. De spleetlamp is ook een vast onderdeel van de controle bij contactlensdragers.

Moderne technieken maken het mogelijk om beeldopnames te maken wat toelichting en uitleg vergemakkelijkt.

Oogdrukmeting

Ieder oog heeft zo zijn eigen spanning, dit noemen we oogdruk. Wanneer er sprake is van een te hoge oogdruk, staat het oog onder spanning. Zo kan er schade ontstaan aan de oogzenuw, wat op haar beurt kan leiden tot glaucoom. Gelukkig beschikken we bij Ambacht Optiek over de juiste middelen om een oogdrukmeting uit te voeren.

Door jouw ogen regelmatig te controleren kun je de oorzaken van verschillende oogproblemen voor zijn. Je kunt namelijk een verhoogde oogdruk hebben, zonder dat je daar zelf last van hebt. Voorkomen is beter dan genezen.

Kijkanalyse

Waar gebruik je jouw ogen het meest voor? Lees je veel? Werk je veel achter de computer of rijd je juist vaak auto? Dat betekent dat jouw ogen op verschillende manieren worden belast. Ogen zijn uniek en de verschillende manieren van kijken dus ook. Bij Ambacht Optiek wordt er een kijkanalyse gemaakt op basis van jouw kijkgedrag. Beweeg je met je hoofd wanneer je iets wil zien dat zich niet in jouw directe zichtveld bevindt? Of beweeg je jouw ogen wanneer dit het geval is? Deze en nog vele andere vragen beantwoorden wij tijdens een persoonlijke kijkanalyse. Met als resultaat; persoonlijk advies voor de meest gezonde ogen!

Oogbalansmeting

Heb je last van fixatie disparatie (wanneer jouw ogen niet tegelijk naar hetzelfde punt kijken)? Herken je klachten als vermoeide ogen, branderige ogen, nekpijn, schouderpijn of hoofdpijn? Dan kan het zijn dat je verder geholpen bent met een oogbalansmeting. Goed kunnen zien en comfortabel kijken is van groot belang.

Het onderzoek naar een juiste oogbalans vraagt ongeveer 60 minuten. Het is geen standaard onderdeel van de oogmeting en zal alleen worden voorgesteld als er twijfels zijn over een optimale samenwerking tussen beide ogen.

De kosten van een oogbalansmeting bedragen 69 euro.

Droge ogen scanning

Heb je last van droge ogen? Enorm vervelend! Bijkomende klachten zijn: een branderig gevoel, een jeukend gevoel, een stekend gevoel en zelfs problemen bij het dragen van contactlenzen.

Bij deze klachten bestaat er een kans dat jouw traanfilm instabiel is. Het traanfilm is een laagje dat op het oog rust, dit laagje bevat traanvocht en beschermt het hoornvlies tegen vuil en uitdroging. Als jouw ogen droog zijn, is er over het algemeen sprake van een instabiele traanfilm, waardoor het oog niet goed vochtig wordt gehouden. Dit is vergelijkbaar met een versleten ruitenwisser, dan rijd je ook niet fijn in de regen.

Bij Ambacht Optiek beschikken we over allerlei hulpmiddelen om de traankwaliteit verbeteren. Kom gerust langs voor persoonlijk advies.

De kosten van een droge ogen scanning bedragen 35 euro

Benieuwd of uw scherper of beter kunt zien?