Nachtlenzen bij Ambacht Optiek

Nachtlenzen, scherp zien zonder bril of lenzen

Overdag geen bril of lenzen maar toch scherp zien? Er gaat een wereld voor je open met de nachtlenzen van Ambacht Optiek. Je draagt de lenzen wanneer je slaapt. Terwijl je slaapt, corrigeren de lenzen jouw ogen.

Overdag kan je dan scherp zien zonder bril of lenzen. Dit kan een goede oplossing zijn wanneer je vaak last hebt van je lenzen, door bijvoorbeeld droge ogen of vuiltjes achter de lens. Doordat je nu dus overdag geen lenzen draagt, heb je hier geen last van.

Nachtlenzen geven je comfort en vrijheid wanneer dit het belangrijkst is, namelijk als je wakker bent.

Wat zijn nachtlenzen?

Wat zijn nachtlenzen nou precies? Het dragen van deze speciale lenzen is dé manier om vrijuit te kunnen sporten. Of je nu hardloopt, tennist, hockeyt of zwemt, je kan je volledig focussen op je sport en de wedstrijd.

Je draagt overdag geen lenzen of bril, en toch zie je alles haarscherp. Geen zorgen over het verliezen van je lenzen of het beslaan van je brillenglazen, of jeukende, geïrriteerde of droge ogen door het dragen van lenzen.

Maar ook tijdens de vakantie of als je ‘s avonds uitgaat, kan je precies doen waar jij zin in hebt. Je hoeft niet bang te zijn dat je lenzen aan het einde van de dag droger aanvoelen of minder lekker zitten want je draagt de lenzen als je slaapt.

Hoe werken nachtlenzen?

Zoals de naam doet vermoeden, draag je de nachtlenzen als je slaapt. Maar hoe werken de nachtlenzen nou precies? We leggen het je graag uit!

Deze speciale lenzen corrigeren je ogen terwijl je slaapt. De lenzen raken niet je hoornvlies, maar drijven op je traanfilm. Hierdoor ontstaat een drukverschil waardoor de voorkant van je oog een andere vorm aanneemt. Dat verschil in vorm zorgt dat je overdag scherp kunt zien zonder bril of lenzen. 

De op maat gemaakte nachtlenzen zorgen ervoor dat je overdag scherp ziet. Meestal kan je na 1 week volledig scherp zien. In sommige gevallen kan het iets langer duren. Hoe lang jij nodig hebt, is afhankelijk van je sterkte en je ogen.

Zijn deze lenzen iets voor mij?

Nachtlenzen kunnen worden gedragen door mensen met een afwijking voor veraf, mensen met bijziendheid. Dit houdt dus in dat alleen personen met min sterktes gebruik kunnen maken hiervan. Een sterkte tot en met -4 kan worden gecorrigeerd door middel van deze lenzen.

Of je daadwerkelijk nachtlenzen kunt dragen, hangt echter van meer factoren af. Kom eens langs bij onze vestiging om te zien of jij ook een geschikte kandidaat bent!

Hoe zit het met nachtlenzen met cilinder?

In de meeste gevallen kun je ook met een cilinder nachtlenzen dragen. Echter kunnen wij dit pas zeker weten na een meting!

Advies van Barry

Nachtlenzen hebben een gunstig effect op het remmen van je de sterkte van je ogen. Als expert kan ik je zeggen dat deze lenzen ideaal zijn voor:

  • Mensen met gevoelige ogen
  • Mensen die veel lezen / computeren / gamen
  • Sporters
  • Mensen die geen laserbehandeling willen / kunnen ondergaan
  • Mensen die last hebben van hooikoorts / allergieën
  • Kinderen / tieners
 

Ook ben je vrij om ieder moment te stoppen met het dragen van de lenzen, waardoor de vorm/sterkte van je ogen weer terugvalt als voorheen. Kortom, nachtlenzen zijn de oplossing voor iedereen die overdag geen lenzen kan of wilt dragen!