Ogen verdienen aandacht én vakmanschap

Hendrik-Ido-Ambacht – Ambacht Optiek is inmiddels een begrip. Eigenaar Barry Reijnen en Hans Kuipers – het vertrouwde gezicht van de winkel – bedienen een uitermate tevreden klantenbestand. De reviews op een website als Klanten Vertellen spreken duidelijke taal. Ambacht Optiek is er alles aangelegen om dit zo te houden. De klant kan rekenen op aandacht én vakmanschap.

Over vakmanschap gesproken. In de achterliggende zomerperiode investeerde Ambacht Optiek in een optimalisatie van de meetruimte, waardoor de klanten nog beter bediend kunnen worden bij de aanschaf van contactlenzen of een bril. Maar er is meer mogelijk.

Nachtlenzen

“Wij kunnen ook nachtlenzen aanmeten,”

Die lenzen worden met nanoprecisie gemeten en draag je ‘s nachts wanneer je slaapt. De lenzen, die op je traanfilm drijven, corrigeren je ogen zodanig dat je overdag scherp kunt zien. Het is ideaal voor mensen die vaak last hebben van droge ogen of die om welke reden dan ook liever geen bril willen dragen. Ook voor mensen die het laseren van de ogen overwegen, kunnen nachtlenzen een prima alternatief zijn. Laseren kan immers complicaties met zich meebrengen.” De doelgroep bestaat uit mensen met een min-sterkte tot ongeveer -4,50.

Lens - Optical Instrument, Eyeglasses, Contact Lens, Lens - Eye, Connection
Soft contact lens on a woman's fingertip with open case in the background

Droge ogen

“Droge ogen vormen sowieso een probleem bij een grote groep van de bevolking,” weet Barry Reijnen. “Of je nu bril- of contactlensdrager bent of niet. Vaak komt het voort uit een tekort aan traanvocht, maar er zijn meerdere oorzaken. Wij kunnen op basis van een onderzoek van ongeveer dertig minuten een advies geven. Het toedienen van kunsttraan kan een optie zijn, maar er zijn ook zelfwarmende oogmaskers die uitkomst kunnen bieden.”

Brillen

Een uniek assortiment brillen vormt nog altijd de kern van Ambacht Optiek. Met een rijke keuze aan merken en materialen wordt er ingespeeld op de wensen van de klant. “We kunnen een complete bril leveren vanaf 129 euro,” aldus Barry Reijnen. “En die klant kan op dezelfde tijd en aandacht rekenen als de koper van een bril in een duurder segment. Het aanmeten van een goede bril is onze passie, ons ambacht. We zijn geen prijsvechter en ook geen drogist.”

Persoonlijk

Klanten die bij Ambacht Optiek binnenlopen vragen veelal naar Barry of naar Hans. Het is illustratief voor de persoonlijke en laagdrempelige manier van werken. Barry en Hans nodigen mensen die nog niet bekend zijn met Ambacht Optiek dan ook van harte uit om dit zelf te ervaren.

Ambacht Optiek is gevestigd aan de Avelingen 22 (nabij het Louwersplein) in Hendrik-Ido-Ambacht en telefonisch bereikbaar via 078-6816766.

Openingstijden: dinsdag-vrijdag: 9.00-18.00 uur, zaterdag: 9.00-17.00 uur.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn