Ørgreen Optics

Met heel veel plezier introduceren we de collectie van Ørgreen

Ørgreen is een internationaal designerbrillenmerk uit Kopenhagen in Denemarken dat premium brillen maakt van hoogwaardige materialen. Bekend om zijn dynamische ontwerpen en technische precisie, maakt Ørgreen handgemaakte monturen met unieke kleurencombinaties die een leven lang meegaan.

Iets meer dan twintig jaar geleden begonnen drie vrienden uit Kopenhagen – Henrik Ørgreen, Gregers Fastrup en Sahra Lysell – hun eigen brillenlabel, Ørgreen Optics. Hun doel? Ontwerp tijdloos ogende monturen voor kwaliteitsbewuste mensen over de hele wereld. Het is een lange reis geweest sinds 1997, maar de moeite waard omdat het merk nu internationale bekendheid geniet, met brillenontwerpen die beschikbaar zijn in meer dan vijftig landen over de hele wereld. Het bedrijf heeft momenteel zijn hoofdkantoor in de prachtige Ørgreen Studios in het hart van Kopenhagen met een apart kantoor in Berkley, Californië, dat activiteiten uitvoert voor de Noord-Amerikaanse markt. Ondanks hun voortdurende groei bezit Ørgreen Optics nog steeds een ondernemende cultuur, met vastberaden en gepassioneerde mensen.

De Ørgreen Studios – het interne instituut voor grenzeloze creativiteit – is waar de magie gebeurt. Geïnspireerd door hoogwaardige materialen, is het creatieve team van Ørgreen er trots op unieke visuele merchandisingoplossingen te creëren, evenals zeer aantrekkelijke inhoud op alle platforms. Het doel van de studio is om de kerneigenschappen van het merk te communiceren: innovatieve esthetiek, eersteklas klantenservice en uiteraard kwaliteit. De Ørgreen Studios zijn gevestigd in een historisch gebouw in het hart van de iconische wijk Christianshavn in Kopenhagen, een inspirerende plek om continu creatief te zijn.

Het vasthouden van een Ørgreen-bril betekent kijken naar de perfecte compositie van individuele ontwerpkeuzes – zelfs tot aan de kleurselectie. Met hun toegewijde in-house coloriste Sahra Lysell heeft het merk veel moeite gestoken in het ontwikkelen van unieke kleurverhalen die inspiratie putten uit kunst, design, architectuur en de natuur: “Ik hou van kleuren in de natuur – hoe ze ons beïnvloeden, hoe ze ons energiek maken en gelukkig, en hoe we geraakt worden door frequenties als we kleur zien.” – Sahra Lysell, Sinir-colorist.

Het hele assortiment Ørgreen-producten wordt gemaakt in Japan, een land dat bekend staat om zijn trotse traditie van superieure brillenproductie en het toepassen van de hoogste standaard bij elke stap van het proces. Door dit productieethos te combineren met de Deense ontwerpcultuur van precisie en uitmuntendheid, ontstaat een product dat wordt gekenmerkt door liefde voor detail en een lange levensduur.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn